ZF 24

Alcatel-Lucent isi schimba conducerea

02.09.2008, 12:02 16

Cel mai mare producator de retele de telecomunicatii fixe la nivel global, Alcatel-Lucent, a numit o noua conducere, aceasta urmand sa fie preluata de doi fosti directori ai EADS si respectiv British Telecom, informeaza Reuters.

Philippe Camus, fost executiv in cadrul EADS, il va inlocui pe Serge Tchuruk ca presedinte non-exclusiv, in timp ce Ben Verwaayen, fost sef al British Telecom, va prelua functia de CEO al companiei de la Patricia Russo.

Alcatel-Lucent a publicat mai multe avertizari privind posibilitatea ridicata de a nu atinge obiectivele de vanzari si profit in acest an, valoarea de piata a grupului scazand cu 60% fata de nivelul inregistrat in momentul fuziunii dintre Alcatel si grupul american Lucent.

Ca urmare, investitorii au facut presiuni pentur schimbarea lui Russo si a lui Tchuruk, in mai actionarii criticand public pe cei doi si aproband clauze care au dus la eliminarea mai usoara a acestora de la conducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO