ZF 24

Alexandra Popa, Intelligence Division Manager People First: In executive search este foarte importanta "chimia" dintre client si candidat

08.06.2008, 14:30 34

O situatie foarte des intalnita in proiectele de executive search este cea leagata de compatibilitatea intre asteptarile unei companii-client si candidatii prezentati. Acest proces de potrivire a asteptarilor sau, altfel spus, "match making" se rezuma insa de multe ori la "atractia" pe care o simte angajatorul pentru candidat.

"Ni s-a intamplat, la prezentarea unei liste scurte, ca oamenii recomandati de noi sa nu fie acceptati de catre angajator, nu datorita lipsei de experienta profesionala relevanta, ci datorita unei lipse de chimie intre cele doua parti", explica Alexandra Popa, intelligence division manager la People First, companie care ofera servicii de recrutare si consultanta in resurse umane.

Cititi in suplimentul de luni al ZIARULUI FINANCIAR, Profesii, care sunt responsabilitatile unui intelligence division manager si cum se desfasoara o zi de lucru a acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO