ZF 24

Alexandrion Group îşi schimbă structura de conducere şi continuă expansiunea la nivel global „Compania va rămâne una de familie”

Alexandrion Group îşi schimbă structura de conducere...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.06.2018, 11:47 2682

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase şi unul dintre cei mai noi jucători din domeniul hotelier, îşi schimbă sistemul de conducere şi introduce o nouă structură de tip corporaţie.

Grupul activează în prezent în domeniile: producţie şi distribuţie de băuturi spirtoase şi vinuri, în cel al materialelor de construcţii şi în cel imobiliar, în sectorul agricol şi în turism. Alexandrion Group deţine birouri şi filiale în România, Cipru, SUA, Brazilia şi Grecia.
 
În cadrul noii structuri anunţate va exista o separare a rolurilor între Chairman-ul grupului şi CEO. Poziţia de Chairman va fi ocupată de Nawaf Salameh, cel care va coordona toate deciziile strategice ale grupului.
 
„Alexandrion Group, chiar dacă se dezvoltă, va rămâne o companie de familie. Aceasta va fi transmisă din generaţie în generaţie, iar fiecare dintre noi va munci, de fapt, pentru generaţia viitoare. Deja, pe doi dintre fii mei i-am adus alături de mine şi vor învăţa cum să conducă un business. Nu vor avea voie să vândă compania, ci doar să muncească şi să o facă mai înfloritoare pentru urmaşii mei şi ai lor”, a declarat Nawaf Salameh, Chairman al Alexandrion Group.
Rolul CEO-ului este preluat de actualul vicepreşedinte, Stelios Savva, care va fi responsabil pentru formarea, implementarea şi monitorizarea strategiei pentru întregul grup, la nivel global.
 
 Savvas Charalampous, în calitatea sa de CFO, va coordona operaţiunile financiare ale întregului grup.
Consiliul de administraţie al Alexandrion Group, la nivel global, va fi format din cele trei poziţii: Chiarman, CEO şi CFO. Astfel, cele mai importante decizii legate de strategie şi de planul de business pe termen mediu şi lung vor fi luate de către Nawaf Salameh, Stelios Savva şi Savvas Charalampous.
 
Expasiunea Alexandrion Group, atât în România cât şi la nivel global, aduce cu sine şi o nevoie de control centralizat care să susţină planurile şi strategia de dezvolatare pentru următorii ani. Noul CFO al Alexandrion Group, Savvas Charalampous, este cel care va asigura supravegherea şi buna desfăşurarea a tuturor operaţiunilor  financiare.  
 
În sectorul  băuturilor spirtoase şi al vinului, Alexandrion Trading va deveni “braţul” comercial ale grupului, iar acesta va fi coordonat de Răzvan Vasile care anterior a ocupat poziţia de director comercial în cadrul companiei.
Distileriile Alexandrion va fi compania care va produce toate băuturile spirtoase în România, în fabrica noastră din Pleaşa, comuna Bucov, jud. Prahova. Stelios Savva, CEO al grupului, va ocupa şi funcţia de director executiv în cadrul acesteia.
 
Vinurile Halewood, noua achiziţie a grupului în sectorul vitivinicol, vor fi coordonate, de asemenea, din pozitia de  CEO  de domnul Stelios Savva. 
Business-urile existente în România beneficiază de o abordare strategică în vederea consolidării cotelor de piaţă pe piaţa internă. Strategia globală pe termen lung a grupului Alexandrion include dezvoltarea exporturilor din aproximativ 60 de ţări, în prezent, la peste 100 de ţări.
 
Pe de altă parte, Sidera Quartz, producătorul de materiale de construcţii din Constanţa, afacerile imobiliare şi cele agricole vor fi  conduse de Aris Gogos, din funcţia de CEO.
 
 
Hotel New Montana SRL deţine hotelul omonim, de 4 stele, din Sinaia. Acesta împreună cu hotelul deţinut de companiei din Azuga şi Conacul din Urlaţi reprezintă baza pentru sectorul turistic. Acesta va fi condus de Stephane Barbazan din poziţia de CEO.
 
Consiliul de administraţie pentru fiecare dintre societăţile din România va fi format din: directorii executivi ai acestora, Vangelis Vlastos - directorul de finanţe şi control al grupului în România- şi un reprezentant al companiei Group Cyprus Holding,  Savvas Charalampous - CFO al grupului - sau Christos Giorgallis - manager de raportare la nivel de grup.
 
În plus, dezvoltarea grupului se bazează şi pe liniile de business deja deschise în Brazilia. Mai mult,  conducerea a anunţat că procedurile pentru investiţiile din Statele Unite ale Americii, acolo unde va fi construită şi o nouă distilerie, sunt aproape de finalizare. Investiţia în noua fabrică din statul New York se ridică la aproximativ 100 de milioane de dolari, iar producţia va fi destinată pieţei americane.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO