ZF 24

Alexandru Cristea, Tax Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax: Ar trebui ca România să îşi îndrepte privirea la perspectivele internaţionale, stabilirea prin intermediul Uniunii Europene a unor reguli de joc comune în politica fiscală globală

Alexandru Cristea, Tax Partner al Ţuca Zbârcea &...

Autor: Miruna Diaconu

02.10.2019, 14:05 147

„România are un regim de holding extraordinar, adică modalitatea de tranzitare a fluxurilor de capital, dividente între companii fără costuri adiţionale. România stă bine la acest capitol”, a spus Alexandru Cristea în cadrul evenimentului “Tax & Legal Conference & Workshops: Impactul Schimbărilor legislative şi fiscale în business”.

El a mai adăugat că o variantă la riscul pe care şi-l asumă companiile este aceea de scutire a impozitului pe venit. El a mai spus şi că scutirea impozitului pe venit a angajaţilor din construcţii a venit împreună cu majorarea salariului în construcţii, deşi a scăzut presiunea costului fiscal, a crescut artificial salariul angajatului.

“16 % din cota unică pe profit ar trebui să reprezinte pilonul daca vrem să fim competitivi în continuare, cota este foarte mică”a declarat Alexandru Cristea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO