ZF 24

​Alexandru Reff: Avem o serie de clienţi care îşi pierduseră interesul pentru România şi care au revenit

​Alexandru Reff: Avem o serie de clienţi care îşi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.04.2016, 11:30 245

Investitorii mari ar putea să devină mai interesaţi de România în perioada următoare, este de părere Alexandru Reff, partener Reff&Asociaţii.

„Sunt puţini jucători mari care cumpără active mari, dar lucrurile sunt în schimbare. Numărul investitorilor de profil mari pentru România ar putea creşte. Avem o serie de clienţi care îşi pierduseră interesul pentru România şi care au revenit”, a adăugat Alexandru Reff.

 

Alte declaraţii făcute de Alexandru Reff la ZF Top Tranzacţii:

Sectorul bancar este o piaţă în care au existat mult prea mulţi jucători până acum. Este o concurenţă prea mare şi nu pot exista prea mulţi competitori.

Piaţa totală a tranzacţiilor este în dezmorţire, dar n-aş vorbi chiar despre o revenire foarte mare. România stă departe de volumele maxime de dinaintea crizei financiare. Este o piaţă cu un climat economic stabil.

Majoritatea investitorilor financiari au un orizont limitat de timp, pe când unul strategic are o perspectivă de durată. Se fac deal-uri şi cu investitori strategici şi cu investitori financiari, iar un vânzător va vinde celui cu care va putea face deal-ul cel mai bun. Ideal este ca un proces de vânzare să se deruleze într-o manieră competitivă.

Tranzacţiile au devenit mult mai complicate din perspectiva termenelor juridice, de multe ori există o inadecvare a vâznătorului nu doar cu preţul, ci cu anumite ajustări şi riscuri pe care nu le conştientizează şi nu e dispus să şi le asume.

Orice cumpărător în ziua de azi face un due dilligence serios care poate dura luni de zile.

În imobiliar a fost un an foarte bun şi văd tendinţa aceasta continuând. Sunt câţiva actori angajaţi în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui sector în România. Sunt câteva active valoroase care ar putea fi tranzacţionate cu câteva sute de milioane de euro şi cred că au loc discuţii despre eventuala lor vânzare.

În imobiliar s-au făcut investiţii de succes în ultima vreme. Mallurile sunt activele cele mai valoroase în imobiliar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO