ZF 24

Alin Nişcov pleacă după aproape zece ani de la firma braşoveană Allview

Alin Nişcov lucra pentru Visual Fan (Allview) din luna ianuarie a anului 2005

Alin Nişcov lucra pentru Visual Fan (Allview) din luna ianuarie a anului 2005

Autor: Adrian Seceleanu

13.05.2014, 20:04 597

Alin Nişcov, directorul de vânzări al companiei braşovene Visual Fan (Allview), unul din cei mai mari furnizori locali de smartphone-uri şi tablete, va părăsi compania pentru care lucrează din luna ianuarie a anului 2005, a anunţat managerul. “Pentru mine proiectul Allview a ajuns la final”, potrivit unui mesaj transmis de Nişcov. El a precizat că noul job va fi în aceeaşi industrie.

“De aici înainte voi face parte dintr-un alt proiect ce va evolua în aceeaşi industrie, fapt pentru care vom rămâne cu siguranţă în contact”.

Visual Fan, o companie de mici dimensiuni din Braşov, care în urmă cu doar patru ani avea afaceri de 2 milioane de euro, a crescut până la un rulaj de peste 15 mil. euro în primele nouă luni din 2013 după ce a reuşit să profite de explozia vânzărilor de smartphone-uri şi tablete şi de oportunitatea creată de Google odată cu lansarea Android, platforma software disponibilă gratuit pentru orice furnizor de gadgeturi.

Nişcov a fost unul dintre managerii cheie ai Allview în perioada în care afacerile companiei au explodat - crescând cel mai probabil la aproximativ 20 de milioane de euro anul trecut - de zece ori mai mult decât în 2010. În această perioadă compania s-a extins şi pe alte pieţe din regiune, şi a reuşit să semneze şi un contract cu Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, livrându-i operatorului tablete care au fost vândute de compania de comunicaţii sub brandul propriu.

Contactat de ZF, Alin Nişcov nu a dorit să ofere detalii despre noul job, precizând doar că acesta va fi în Capitală. “Vin la Bucureşti, atât pot spune deocamdată”.

Allview a vândut peste 100.000 de tablete, atingând o cotă de 20% din piaţă după numărul de unităţi livrate, şi estima şi vânzări de aproximativ 100.000 de smartphone-uri. Tabletele şi smartphone-urile generează cele mai mari vânzări pentru Allview, iar contribuţia lor în încasări este aproximativ egală.

Compania Visual Fan este deţinută de Camelia Cotună - care are 91% din acţiuni, şi Lucian Peticilă (directorul general al Allview), cu 9% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO