ZF 24

Alin Popa, Knight Frank: Există un interes tot mai mare pentru apartamente noi, în special în cazul celor amplasate în proximitatea centrelor de birouri

INTERVIU

Alin Popa, Knight Frank: Există un interes tot mai mare pentru apartamente noi, în special în cazul celor amplasate în proximitatea centrelor de birouri

Alin Popa, head of residential division Knight Frank România: În T1 2019 am înregistrat o creştere a preţurilor undeva la 3% faţă de 2018, când aveam deja un plus de spre 7%. S-a datorat şi incertitudinii din piaţă. După ce piaţa s-a liniştit, am punctat un trend ascendent mai accelerat în restul anului.

Autor: Bogdan Alecu

02.12.2019, 17:00 10724

Proximitatea faţă de un mall şi de un centru de birouri creşte puternic cererea pentru un proiect rezidenţial, pe măsură ce angajaţii doresc să aibă toate facilităţile în proximitatea locului de muncă.

Un mall atrage birouri, iar bi­rourile atrag proiectele rezi­den­ţiale, acesta re­prezintă se­cre­tul dezvol­tă­rilor imo­biliare actuale. Un alt trend în piaţa de profil este că oraşele se­cundare şi terţiare de­vin tot mai inte­resante pentru dezvoltatori.

„Pentru a deschide un oraş ai nevoie de un nume mare care să meargă acolo pentru a investi într-un proiect imobiliar, după care este urmat de ceilalţi. Spre exemplu, NEPI-Rockcastle a ajutat cu siguranţă prin deschi­de­rea mallului în Sibiu. De asemenea, de când a anunţat proiectul pentru Craiova, zo­na a crescut exponenţial, sunt mulţi dez­vol­tatori care tot în zona respectivă vor să dez­volte fie birouri, fie rezidenţial“, a spus Alin Popa, head of residential division în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Knight Frank România.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO