ZF 24

Allianz-Tiriac PP: Asigurarile de viata vor creste proportional cu piata pensiilor

26.09.2007, 11:43 20

Vanzarile de asigurari de viata vor fi impulsionate de apariatia pensiilor private, considera Crinu Andanut, directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private, companie care administreaza un fond de pensii obligatorii si doua fonduri de pensii facultative.

"Daca este sa ma bazez pe experientele celorlalte tari din zona Europei Centrale si de Est as putea sa spun ca piata asigurarilor de viata va avea o crestere proportionala cu piata pensiilor private. In fond, sunt produse complementare si un bun vanzator va reusi sa explice clientului sau ca viitorul la pensie se poate constitui din mai multe piloane, nu numai cele trei piloane de pensii", afirma Andanut.

El estimeaza ca, intr-un termen mediu, compania pe care o conduce va ajunge sa administreze active de un miliard de euro. Investitia in Allianz-Tiriac Pensii Private ar putea atinge 100 de milioane de euro in urmatoarea perioada, in functie de cum se va pozitiona compania pe piata.

"Investitia va depinde de puterea noastra de patrundere pe piata, pentru ca, in primul rand, cheltuiala care este cea mai impovaratoare astazi pentru acest sistem este cheltuiala de achizitie a contractelor, pe langa actiunea de comunicare, publicitate si marketing", explica directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO