ZF 24

Alpha Bank: Piaţa imobiliară se schimbă, devine mai dinamică. Ne-am putea implica şi în alte proiecte de real estate

Autor: Ioan Dornescu

29.09.2015, 14:09 851

Sergiu Oprescu, preşedintele Alpha Bank, care prin instrumentul de investiţii Alpha Group Investments are în plan construcţia unui proiect imobiliar mixt de 90 mil. euro la Timişoara, afirmă că piaţa de real estate trece printr-o perioadă de reviriment şi schimbare.

“De peste un an, am fost primul care a afirmat că piaţa (imobiliară - n.red.) se schimbă, devine mai dinamică, se revigorează şi începe din nou să crească”, a afirmat Oprescu, prezent la conferinţa de lansare a proiectului imobiliar mixt Timişoara Centrum, pe care Alpha Group Investments îl realizează în parteneriat cu compania TBE Business Solutions, condusă de Ali Ergun Ergen, omul care a condus mallurile Plaza şi Băneasa din Bucureşti.

Finanţatorul principal al proiectului Timişoara Centrum este Alpha Bank, prin Alpha Group Investments, în vreme ce compania lui Ali Ergun Ergen este furnizor de servicii de project management, know-how, leasing şI marketing.

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank

 

Oprescu a arătat că banca, care are în portofoliu diverse active achiziţionate fie prin licitaţii de executare silită, fie în contul unor creanţe, s-ar putea implica şI în alte proiecte imobiliare similare.

Printre proiectele imobiliare pe care Alpha Bank le-a preluat în urma unor dosare de executare silită sau în contul unor creanţe se numără ansamblurile rezidenţiale Asmita Garden, Doamna Ghica Plaza şi Blue Tower din Bucureşti sau centrul comercial Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova (controlat de Alpha Bank alături de Eurobank şi Bank of Cyprus, potrivit celor mai recente informaţii).

Planificat iniţial la 60.000 mp, proiectul de retail şi birouri Timişoara Centrum a fost extins la 80.000 mp suprafaţă închiriabilă, din care 70.000 mp pentru retail şi 10.000 mp de birouri, în vreme ce investiţia, estimată iniţial la 80 de milioane de euro, va ajunge la 90 de milioane de euro. Lucrările vor începe simultan la centrul comercial şi clădirea de birouri, constructorul urmând să fie selectat în următoarea perioadă. În acest moment, 40-45% din suprafaţa de retail este pre-închiriată, unul dintre chiriaşi fiind Carrefour, în timp ce în cazul clădirii de birouri, procentul depăşeşte 50%.

Proiectul va atrage şi un operator DIY, care va ocupa aproximativ 10.000 mp, în prezent fiind derulate negocieri cu doi potenţiali chiriaşi.

 

 

Ali Ergun Ergen, unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi în dezvoltări imobiliare de pe piaţa românească

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO