ZF 24

Alro respinge acuzatiile de coruptie

21.02.2007, 14:11 21

Alro Slatina respinge acuzatiile de coruptie si sustine ca singurele interventii ale companiei la institutiile statului pentru facilitarea obtinerii de energie in baza unor contracte pe termen lung, incheiate direct cu producatorii, au fost reprezentate de scrisori adresate mai multor autoritati.
"Scrisorile care explicau situatia Alro au fost singurii pasi pe care compania i-a intreprins in relatia cu autoritatile. (...) Respingem cu fermitate orice fel de acuzatii privind orice fel de comisioane platite catre autoritati", a declarat, intr-un comunicat, presedintele Consiliului de Administratie al companiei din Slatina, Christian Wuest.

Firma precizeaza ca a trimis, in ultimii doi ani, peste 15 scrisori, catre Ministerul Economiei si Comertului, premier, Consiliul Concurentei, Presedintie si catre alte autoritati guvernamentale, in care a explicat necesitatea obtinerii unor contracte de furnizare a energiei electrice pe termen lung si in care propunea mai multe modele de investitii care ar fi permis Alro acces constant la electricitate.


Fostul ministru al Energiei, Codrut Seres, a declarat, in aceasta dimineata, ca reactie la afirmatiile presedintelui Traian Basescu privind banii pe care Alro ar fi fost obligata sa ii duca la Ministerul Economiei, ca "in piata" se spune ca firma a trimis consilierilor de la Cotroceni patru milioane de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO