ZF 24

Alstom a semnat un contract de 170 mil. euro pentru livrarea de trenuri regionale către o filială a căilor ferate olandeze

Alstom a semnat un contract de 170 mil. euro pentru...

Autor: Mirabela Tiron

01.04.2016, 14:52 492

Grupul industrial francez Alstom va furniza operatorului european de transport Abellio (filială a Companiei Olandeze de Căi Ferate ) 52 de trenuri regionale Coradia Lint 41, în valoare totală de aproape 170 de milioane euro. Este cea mai mare comandă de trenuri Coradia Lint 41 plasată până în prezent de un singur client, potrivit oficialilor companiei. Trenurile regionale Coradia Lint sunt proiectate, construite şi puse în funcţiune la cea mai mare unitate de producţie Alstom din lume, din Salzgitter (Germania). Trenurile vor intra în exploatare comercială în decembrie 2018 pe liniile neelectrificate din Saxonia-Anhalt şi vor asigura legăturile dintre capitala landului, Magdeburg, şi oraşele Wolfsburg şi Stendal din nord, Erfurt şi Halle din sud şi Goslar din vest.

„Abellio este un partener vechi al Alstom şi exploatează deja trenuri Coradia Lint”, a declarat Didier Pfleger, Vicepreşedinte Alstom pentru Germania şi Austria.Trenurile comandate de Abellio, compuse din două rame, au o capacitate totală de 230 de pasageri. În zona de clasa întâi s-au instalat mochete şi lămpi de citit individuale. În întregul tren s-a implementat un concept de iluminat direct al scărilor, pereţilor din sticlă şi spaţiilor pentru bagaje. Trenurile sunt echipate cu sisteme Wi-Fi.

„Cu aceste trenuri noi, operăm în total 13 linii. Pe lângă echipamentele tehnice moderne, la bordul fiecăruia dintre trenurile noastre se va afla un agent dedicat serviciilor pentru clienţi”, a adăugat Dirk Ballerstein, director general Abellio Rail pentru Germania Centrală.

Coradia Lint 41 este o ramă automotoare diesel (diesel multiple unit – DMU), care poate atinge viteza de operare maximă de 140 km/h, având consum redus şi acceleraţie rapidă. 

Trenurile Coradia Lint fac parte din gama Alstom de trenuri modulare Coradia, Alstom a vândut peste 2.200 de trenuri Coradia, iar 1.900 circulă în prezent în Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia şi Canada. Alstom este lider mondial în sisteme feroviare integrate. În anul financiar 2014‑2015, a înregistrat vânzări de 6,2 miliarde EUR şi comenzi în valoare de 10 miliarde EUR. Cu sediul principal în Franţa, Alstom este prezent în peste 60 de ţări şi are 32.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO