ZF 24

Altex raporteaza vanzarile din 2008: 344 milioane de euro

06.07.2009, 11:18 31

Altex, liderul retailului de electronice si electrocasnice din Romania, a raportat vanzari de 344 de milioane de euro pentru anul trecut, in crestere cu 9,5% comparativ cu anul anterior.

Altex este ultimul dintre cei trei retaileri care anunta rezultatele financiare pentru 2008, dupa ce Domo si Flamingo au raportat nivelul vanzarilor inca din primele luni din 2009.

“Chiar si dupa aceasta perioada economica dificila, care a generat multe confuzii in piata datorita instalarii relativ rapide si in cel mai nepotrivit moment al anului, anuntam cea mai mare cifra de afaceri inregistrata de Altex Romania de la infiintare si pana astazi, 344 milioane euro”, a spus Dan Ostahie, presedintele companiei.

Compania a explicat ca vanzarile au inregistrat un nivel mai redus de crestere fata de anii anteriori datorita scaderii rapide a vanzarilor in trimestrul patru, iar la erodarea rezultatelor financiare au contrubuit si costurile de reducere a stocurilor din perioada mentionata.

Altex a raportat ca EBITDA, profitul inainte de plata taxelor, dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor, a fost de 1,3% din cifra de afaceri ( aproape 4,5 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO