ZF 24

Am căutat în toată ţara avocaţi specializaţi în insolvenţă sau executări silite. Sunt greu de convins să lucreze pentru o singură companie

Am căutat în toată ţara avocaţi specializaţi în...

Autor: Corina Mirea

14.10.2013, 00:07 658
Avocaţii specizalizaţi în executări silite şi insolvenţe sunt candidaţi dificil de recrutat pentru firmele specializate în recuperarea de creanţe de pe plan local, pentru că aceştia nu sunt obişnuiţi să lucreze pe baza unui program bine stabilit şi să reprezinte interesele unui singur client. Este şi cazul Coface, companie specializată în recuperare de creanţe şi asigurări de credit comercial, care, pentru a-şi ocupa posturile de avocaţi scoase la concurs, a fost nevoită să „cerceteze“ pieţe ale forţei de muncă din afara Capitalei.
 
„Anul acesta cred că ocuparea poziţiilor de avocaţi specializaţi în exe­cutare sau insolvenţă a fost una dintre cele mai mari provocări ale departa­mentului de HR în privinţa procesului de recrutare. Am reuşit într-un final să ne ocupăm posturile, dar am fost nevoiţi să căutăm şi în ţară pentru că unii dintre ei nu erau obişnuiţi să lucreze intern, să stea la program de la 9 la 18 sau să lu­creze pentru un singur client. Ei repre­zintă de obicei mai mulţi clienţi şi lucrează pe cont propriu, deci a trebuit să lucrăm la mentalitate, să îi facem să îşi dorească să vină la noi“, spune Oana Ochiană, cea care conduce politica de HR pentru cei 160 de angajaţi ai Coface pe plan local. Ea precizează însă că mentalitatea avocaţilor s-a mai schimbat în ultimii ani, aceştia fiind mai receptivi, în prezent, la ideea de a lucra inhouse, în special în domeniul recuperării de creanţe.
 
O altă poziţie pentru care recru­tarea este dificilă în această companie este cea de agent de vânzări B2B (Business To Business – n.red.), în principal din cauza experienţei cerute (între 5 şi 7 ani în vânzări corporate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO