ZF 24

Amenzi de crica 1,5 milioane de lei pentru comercianţi de la inspectorii ANSVSA

Amenzi de crica 1,5 milioane de lei pentru comercianţi...

Autor: Laura Albu

30.12.2019, 12:54 118

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 360 de sancţiuni în valoare de aproximativ de 1,5 milioane de lei celor 6 mii de unităţi alimentare verificate din 28 noiembrie până în prezent. Principalele nereguli au fost depozitarea necorespunzătoare a alimentelor şi nerespectare condiţiilor igienice.

De la demararea controalelor specifice perioadei, din data de 28 noiembrie, inspectorii sanitar-veterinari au verificat 5.946 de obiective (unităţi de industrie alimentară, pieţe agro-alimentare şi unităţi de vânzare cu amănuntul) şi au realizat 1.292 de controale în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie judeţene, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost amendate prin aplicarea a 361 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.491.746 de lei şi emiterea a 4 ordonanţe de suspendare şi o ordonanţă de interzicere a activităţii.

De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 16.090 de kg de produse alimentare neconforme (carne şi produse din carne, peşte şi produse din pescuit, brânză şi produse lactate, produse de patiserie şi panificaţie). Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse.

Printre neregulile identificate şi sancţionate se numără depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea şi etichetarea produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor; transportul de animale neidentificate, fără documente sanitare veterinare transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar;
personal fără echipament de protecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO