ZF 24

Americanii de la Pioneer Hi Bred au sărit pragul de 100 mil. euro din vânzarea seminţelor, în 2019, cu un avans de 9%

Americanii de la Pioneer Hi Bred au sărit pragul de 100...

Autor: Florentina Niţu

03.06.2020, 16:30 193

Compania Pioneer Hi Bred România, cu activităţi în comercializarea seminţelor, a trecut în 2019 de afaceri de 487 milioane lei (peste 100 mil. euro), având o creştere de 8,7% faţă de anul precedent, însă profitul a scăzut cu 57% până la 7,3 milioane de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor furnizate de reprezentanţii firmei.

Ei susţin că noul coronavirus nu a influenţat activitatea companiei până în prezent, iar dacă vor apărea efecte viitoare, conducerea va monitoriza impactul potenţial al pandemiei de COVID-19 şi va lua toate măsurile posibile pentru atenuarea efectelor adverse asupra activităţii companiei.

„Deşi soldul pandemiei a crescut dramatic până la momentul emiterii acestor situaţii financiare individuale, până în prezent nu s-a evidenţiat niciun efect semnificativ asupra vânzărilor sau situaţiei financiare a companiei, dar au fost luate măsuri ample pentru a asigura continuitatea activităţii în contextul situaţiei naţionale de urgenţă care afectează compania. Cu toate acestea, efectele viitoare ale acestei situaţii nu pot fi anticipate”, a spus Maria Cîrja, director de marketing în cadrul companiei, ca răspuns la întrebările ZF transmise cu ocazia de a întocmi noua ediţie a catalogului în care sunt incluse cele mai importante companii din economie.

Americanii de la DuPont Pioneer sunt prezenţi în România prin companiile Pioneer Hi-Bred România, cu activităţi în comerţul cu ridicata al seminţelor, şi prin Pioneer Hi-Bred Seeds Agro, care înglobează atât activităţi de producţie, cât şi de cercetare. Ei îşi propun să formeze o singură companie din acestea, care va deveni entitatea juridica Corteva Agriscences din 2022, potrivit datelor furnizate pentru ZF. În compania Pioneer Hi-Bred România lucrează în prezent 24 de persoane, iar în compania Hi-Bred Seeds Agro lucrează peste 100 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO