ZF 24

Americanii de la Verizon neagă că ar vrea să cumpere întreg grupul Vodafone

Americanii de la Verizon neagă că ar vrea să cumpere...

Autor: Adrian Seceleanu

03.04.2013, 12:08 351

Acţiunile Vodafone au scăzut cu aproape 4% pe bursă după ce compania americană Verizon Communications a precizat că nu are în vedere să facă o ofertă pentru preluarea grupului britanic de telefonie mobilă, negând astfel informaţii publicate de Financial Times, potrivit cărora compania ar fi pregătit o ofertă de preluare în comun cu AT&T, scrie Bloomberg.

Verizon şi-a reiterat ieri interesul pentru pachetul de 45% deţinut de Vodafone în compania pe care o deţin în comun în SUA (Verizon Wireless), însă a precizat că nu are în prezent nicio intenţie “de a fuziona sau de a face o ofertă de preluare a grupului Vodafone - fie singură fie împreună cu alţi parteneri”.

FT scrisese ieri că gigantul american AT&T, cel mai mare operator de telefonie din Statele Unite ale Americii, ar putea deveni proprietarul operaţiunilor Vodafone din afara SUA, inclusiv din România, în urma unei tranzacţii gigantice, cu o valoare de 245 de miliarde de dolari, în care ar urma să fie implicat şi grupul Verizon Communication.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO