ZF 24

Americanii trec pe droguri pentru a uita de criza. 90% din bancnotele americane contin urme de cocaina

Americanii trec pe droguri pentru a uita de criza. 90% din bancnotele americane contin urme de cocaina
17.08.2009, 10:17 30

Cocaina este prezenta pe aproximativ 90% din bancnotele puse in circulatie in SUA, procentul putand fi un semn al recesiunii prin care trece economia americana, conform UPI.com.

Yuegang Zuo de la Universitatea Massachusetts din Dartmoouth, a realizat un studiu prin care a testat bancnote din peste 30 de orase din cinci tari, rezultatele aratand ca SUA si Canada au cele mai mari rate de contaminare, cu o medie cuprinsa intre 85% si 90%. China si Japonia au rata cea mai scazuta, intre 12% si 20%, a declarat Zuo.

Zuo a mentionat ca un studiu similar realizat in urma cu doi ani a aratat ca 67% din bancnotele americane contineau cocaina.

"Nu sunt sigur de ce vedem aceasta crestere, dar ar putea fi legata de recesiunea economica, persoanele stresate ajungand sa apeleze la cocaina", a spus Zuo.

Bancnotele se pot contamina cu cocaina in urma tranzactiilor care implica droguri sau prin folosirea acestora pentru inhalarea drogului. Contaminarea are loc in principal prin intermediul aparatelor de numarat bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO