ZF 24

ANAF a blocat conturile personale ale primarului Radu Mazăre. Ce avere are primarul Constanţei?

ANAF a blocat conturile personale ale primarului Radu...

Autor: Andreea Unturica, Cătălin Legănel

12.08.2014, 14:26 3877

"Am toate conturile blocate. Pentru că toate amenzile judiciare pe care le-a primit Primăria de-a lungul sutelor şi miilor de procese în care se judecă cu diverşi cetăţeni ori societăţi, mi-a fost pus sechestru de către domnii de la ANAF mie personal”, a declarat, marţi, Radu Mazăre, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ce avere are Radu Mazăre, primarul Constanţei, căruia ANAF i-a blocat conturile

Primarul Constanţei spune că este pentru a doua oară când se întâmplă acest lucru, prima dată contestând şi câştigând în instanţă ridicarea popririlor.

"S-a întâmplat lucrul ăsta şi acum un an şi ceva, pentru cinci miliarde (n.r. - 500.000 RON). Sigur, juriştii au contestat şi au spus în instanţă că primarul nu este Radu Mazăre, cetăţeanul, ci este Consiliul Municipal prin primar. Domnii de la ANAF au considerat că dacă la primarul Radu Mazăre este trecut CNP-ul, trebuie să plătesc eu personal amenzile. Pentru cele cinci miliarde ne-am judecat şi în şapte procese instanţele au spus că da, este primarul municipiului. Dacă Primăria câştigă un proces nu bag eu banii în buzunar, Radu Mazăre, intră la municipalitate. Au deblocat conturile pentru cele cinci miliarde şi acum mi-au mai pus pentru încă şapte miliarde”, afirmă Radu Mazăre.

Mazăre a completat că 80 la sută din sumele pentru care i s-a pus lui poprire pe conturi au fost poprite şi la Primărie. Deci luate şi de la mine, şi de la Primărie...”, a completat Mazăre.

El spune că i-au fost blocate conturile, dar trăieşte acum din banii "cash", pe cre îi are trecuţi şi în declaraţia de avere.

"Au pus sechestru pe trei conturi - două la o bancă şi unul la altă bancă. Noroc că nu am prea mulţi bani pe acolo, că eu mă aştept la orice. Acum din cash trăiesc, pe care îl am în declaraţia de avere", a spus Mazăre.

Edilul Constanţei susţine că se simte vânat şi că a auzit că acţiunea ANAF a fost făcută sub presiunea DNA şi din acest motiv se simte vânat."Sunt contestate toate amenzile, cum că nu trebuie să le plătesc eu, cetăţeanul Radu Mazăre. Dar, din ce mi-a venit la ureche, cei de la ANAF au fost speriaţi de procurorii DNA că dacă nu-mi pun sechestru mie, Radu Mazăre personal, le fac dosare. (...) Mă simt hăituit. Mă simt vânat”, a declarat Radu Mazăre.

De asemenea, el a adăugat că şi la ANI trebuie să dea explicaţii pentru avere şi bunurile achiziţionate.

"În ultima adresă pe care am primit-o de la ANI, acum câteva zile, mi-au cerut facturile de la maşinile pe care le-am luat şi ce mai am eu în declaraţia de avere, dar mi-au cerut să le dau şi documente care să justifice cheltuielile mele. Personale! Chitanţe, bonuri de la restaurant, de la mall, de la chiloţi... Eu când am văzut adresa pe care o are avocata am rămas interzis. Poate am luat un telefon cadou unei fete. Eu ştiu că în ţara românească oamenii trebuie să-şi justifice veniturile, nu pe ce au cheltuit banii”, a mai declarat primarul Constanţei.

Radu Mazăre s-a prezentat, marţi, pentru a 18-a oară la sediul Poliţiei Constanţa, fiind cercetat sub control judiciar într-un dosar instrumentat de DNA pentru fapte de corupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO