ZF 24

ANAF desluseste ceata de pe microintreprinderi: Nu trebuie sa veniti la Fisc pentru a trece la impozitul pe profit

ANAF catre microintreprinderi: Nu trebuie sa veniti la Fisc pentru a trece la impozitul pe profit
28.01.2010, 14:09 72

Detinatorii de microintreprinderi nu trebuie sa mearga laadministratiile fiscale pentru a depune o declaratie pentrutrecerea la statutul de platitori de impozit pe profit, a anuntatastazi Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF).

Microintreprinderile puteau opta anul trecut intre plataimpozitului pe venit de 3% si cea a impozitului pe profit de 16%,insa de anul acesta vor fi obligate sa plateasca doar impozitul peprofit fara sa mai depuna o declaratie suplimentara.

Totodata, presedintele ANAF a dat un ordin prin care organelefiscale vor modifica, din oficiu incadrarea fiscala pentrucontribuabilii aflati in aceasta situatie, pentru a se evitaaglomeratia la administratiile financiare.

"Contribuabilii inregistrati in evidentele fiscale, la31.12.2009 ca platitori de impozit pe venitul microintreprinderilornu trebuie sa se prezinte la organul fiscal competent pentrudepunerea declaratiei de mentiuni 010", se arata incomunicat.

Detinatorii de microintreprinderi nu mai beneficiaza incepand cuanul acesta de derogarea privind declararea si plata trimestriala aimpozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii,acestea urmand sa fie declarate si platite lunar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO