ZF 24

Analiştii Intercapital spun că a venit vremea ca acţiunile ciclice să strălucească pe bursă

Daniela Ropotă, analist la Inter­capital Invest

Cotaţiile bursiere anticipează de regulă evoluţia economică, fiind înregistrate performanţe mai bune decât media în anumite sectoare, în funcţie de cele patru faze economice: relansare, creştere, contracţie şi recesiune. În prezent, cea mai mare probabilitate este să ne aflăm într-o perioadă de relansare.

Daniela Ropotă, analist la Inter­capital Invest Cotaţiile bursiere anticipează de regulă evoluţia economică, fiind înregistrate performanţe mai bune decât media în anumite sectoare, în funcţie de cele patru faze economice: relansare, creştere, contracţie şi recesiune. În prezent, cea mai mare probabilitate este să ne aflăm într-o perioadă de relansare.

Autor: Adrian Cojocar

05.02.2014, 00:07 887

Analiştii firmei de brokeraj Intercapital Invest spun că în prezent economia românească şi europeană se află într-o perioadă de relansare, iar în această fază a ciclului economic în general cele mai bune rezultatele sunt aduse de acţiunile ciclice, precum cele financiare, din sectorul de transport sau bunuri de folosinţă îndelungată.

„Când economia arată semne de îmbunătăţire şi aşteptările consu­ma­torilor sunt mai bune sunt preferate activi­tăţile cu caracter ciclic, unde cererea depinde de venitul consu­ma­torilor şi de activitatea de creditare. Aici se regăsesc în primul rând cele financiare, transpor­turi şi IT, iar apoi producţia de ma­teriale, producţia bunurilor la care accesul este limitat în context negativ de piaţă, precum cele durabile şi auto, turism şi activităţi recreative în general“, spune Daniela Ropotă, analist la Inter­capital Invest, într-un raport publicat recent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO