ZF 24

Analiza Gandul. 1.400 de festivaluri in 4 luni. 90% organizate din bani publici

19.11.2009, 23:01 20

In lipsa salariilor si a pensiilor, autoritatile dau incontinuare poporului festivaluri, petreceri campenesti, spectacolesi baluri. Cam 400 pe luna, in toata tara, conform unei analizeGandul.

Procentul evenimentelor cultural-artistice, din septembrie sioctombrie, organizate cu fonduri de la bugetul de stat estecovarsitor - peste 90%. Ministerul Turismului a publicat, din nou,pe site-ul sau, "calendarul evenimentelor pentru turisti" si, lafel ca in cazul lunilor trecute, si in ultima perioada numarulfestivalurilor, al balciurilor, zilelor comunelor si satelor si alspectacolelor de tot felul se apropie de 400 atat in septembrie,cat si in octombrie. Concret, din 371 de manifestari care au avutloc, in septembrie, in toata tara doar 2,96% au fost sponsorizatede organizatii patronale, fundatii sau societati turistice. Restulde 97,04% au fost organizate din bugetul primariilor, alconsiliilor locale si judetene.

Aceeasi situatie s-a inregistrat si in octombrie, cand din baniipublici autoritatile au organizat 94,29% din cele 350 de evenimentecare s-au tinut in toate zonele tarii, doar 5,71% dintre ele fiindorganizate cu sprijin de la sponsori.

Despre cele 1.400 de festivaluri organizate indoar 4 luni si cati kilometri au alergat candidatii sa leprinda cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO