ZF 24

ANCOM: Orange şi Vodafone au oferit cele mai mari viteze la net mobil în trim. 4 2015

ANCOM: Orange şi Vodafone au oferit cele mai mari viteze...

Autor: Adrian Seceleanu

03.01.2016, 20:12 2581

Orange şi Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobilă de pe piaţa locală, au avut şi în al patrulea trimestru din 2015 cele mai rapide reţele de internet mobil, conform datelor calculate de platforma netograf.ro a Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

 
 

Cu o viteză medie de descărcare a datelor de 54,6 Mbps în exterior Orange a fost cea mai rapidă reţea locală de internet mobil, conform datelor ANCOM. Vodafone, pe de altă parte, este cea mai rapidă reţea locală după viteza de descărcare a datelor în interiorul clădirilor, cu o viteză medie de 29,7 Mbps calculată de platforma Netograf.ro.

Telekom şi compania de cablu RCS&RDS ocupă în continuare ultimele locuri. Interesant este că în cazul RCS&RDS nu se observă o creştere a vitezei medii în ciuda lansării în luna octombrie a serviciilor de internet mobil prin tehnologia 4G. 

Reprezentanţii companiei au susţinut la acea dată că reţeaua permite atingerea unor viteze maxime de până la 90 Mbps.

 
 
 
 
 
 

“Regii vitezei” de pe o piaţă cu peste 13 milioane de utilizatori de net mobil, “încoronaţi” de ANCOM pe baza a mai puţin de 5.000 de teste în trei luni

O problemă pentru statisticile comunicate de ANCOM o reprezintă, în continuare, numărul mic de teste realizate de utilizatori: spre exemplu în perioada analizată, trimestrul 4 din 2015, este vorba de un număr mai mic de 5.000.

Acest număr de teste - 4.591 - pune sub semnul întrebării relevanţa clasamentului în condiţiile în care la jumătatea anului trecut aceeaşi autoritate anunţa că numărul de utilizatori de servicii de internet mobil ajunsese la aproape 13 milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO