Andrei Brumaru, director executiv al Carmistin, grup care include peste 20 de companii active în producţia de carne de pui, porc, vită, dar şi în agricultură, spune că grupul va încheia anul 2019 cu 2.000 de angajaţi, în creştere cu 30% faţă de anul precedent.
„Lipsa forţei de muncă calificată a devenit deja o problemă care se va acutiza în anii următori. De asemenea, media de vârsta a angajaţilor a coborât permanent în ultimii patru ani, mai ales la nivel de management, unde angajaţii au vârste de până la 35 de ani“, a menţionat el.
Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producţie - pui, porc, vită şi agricultură. Principalele companii sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food & Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin International, Pajo Agriculture, Tracian Beef.
Carmistin este unul din puţinele holdinguri românesti care integrează în proporţii de 90% lanţul de producţie agrozootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaj, creşterea animalelor (pui, porc, vită) până la abatorizare, procesare şi distribuţie de produse şi preparate din carne (inclusiv în reţeaua proprie de retail).
Pentru anul 2019, grupul estima anterior o cifră de afaceri de 220 mil. euro, în creştere cu 20-25% faţă de anul precedent. Creşterea este generată de intrarea în producţie a unor unităţi noi, atât pe sectorul de creştere pui, cât şi pe sectorul de creştere a porcinelor.