ZF 24

Andrei Pitiş, ANIS: Studenţii buni de la Politehnică pleacă la Facebook şi Google, pe salarii de 100.000 $ brut pe an

Autor: Corina Mirea

16.09.2013, 00:08 432
Cei mai buni absolvenţi români ai Universităţii Politehnica din Bucureşti aleg să plece din ţară pentru un loc de muncă la Facebook sau la Google în America, unde câştigă în jur de 100.000 de dolari brut pe an, a spus Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), prezent la finalul săptămânii trecute în emisiunea de business ZF Live.
 
„Pe cei mai buni studenţi de la Politehnică îi pierdem la Google şi la Facebook, în America. Jumătate dintre studenţii din top 20 de la Politehnică pleacă la aceste companii pe salarii de 100.000 de dolari brut pe an (8.300 de dolari pe lună - n.red.)“, a precizat Pitiş în emisiunea ZF Live, de joi, 12 septembrie.
 
Cu toate că în ultimii ani salariile din IT au fost singurele care au crescut exponenţial cu recesiunea, iar angajatorii au continuat să creeze printre cele mai multe locuri de muncă de pe piaţă, fenomenul migraţiei continuă în această industrie, în principal, din cauza „mirajului“ ofertelor din străinătate – salarii în continuare mai mari (chiar dacă nu cu mult), proiecte internaţionale, programe de ultimă generaţie etc. În plus, aceştia ţin tot mai mult la brandul angajatorului şi, după cum precizează şi Andrei Pitiş, cei mai mulţi ingineri IT preferă să lucreze în afara ţării, pe salarii puţin mai mari decât în România. De altfel, pretenţiile tinerilor încep să afecteze mediul antreprenorial, un start-up având dificultăţi în a oferi salariile actuale, destul de mari faţă de cele din alte sectoare de activitate. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO