ZF 24

Andrei Rădulescu, BT: Sectorul de construcţii va înregistra în perioada 2017-2019 o creştere medie anuală de 4,4%

Andrei Rădulescu, BT: Sectorul de construcţii va...

Autor: Roxana Rosu

15.03.2017, 12:25 149

Sectorul de construcţii va înregistra în perioada 2017-2019 o creştere medie anuală de 4,4%, pe fondul perspectivelor de continuare a ciclului economic post-criză, eliminării taxei pe construcţii speciale şi nivelului accesibil al costurilor de finanţare, comentează Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, construcţiile au dat primele semne de stabilizare în ianuarie 2017, după evoluţiile nefavorabile din lunile anterioare. Astfel, construcţiile (sector intensiv în capital şi forţă de muncă) au revenit pe creştere (ritm lunar de 5,1%), după trei luni de declin.

Această evoluţie a fost determinată de majorarea consemnată de componenta construcţii noi (26,3% lună/lună). Pe de altă parte, lucrările de reparaţii curente şi cele de reparaţii capitale au scăzut cu dinamici lunare de 5,7%, respectiv 51,2%. Din perspectiva obiectelor de construcţii se evidenţiază avansul lucrărilor de construcţii clădiri rezidenţiale cu 108,3% lună/lună. Totodată, lucrările de construcţii clădiri nerezidenţiale au urcat cu un ritm lunar de 1,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO