ZF 24

Angajaţi şi foşti angajaţi ai unei fabrici de ţigări din Ploieşti, cercetaţi pentru furt

Angajaţi şi foşti angajaţi ai unei fabrici de...

Autor: Daciana Ilie

24.01.2015, 13:19 158

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Poliţiei Prahova, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au făcut, sâmbătă, 21 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din municipiul Ploieşti şi din localităţile Lipăneşti, Vălenii de Munte, Plopeni, Ariceşti Rahtivani şi Proviţa de Jos.

Descinderile au avut loc într-un dosar în care poliţiştii cercetează mai multe persoane pentru furt de ţigări, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 100.000 de lei.

Între persoanele cercetate în acest dosar se numără actuali sau foşti angajaţi ai unei fabrici de ţigări din Ploieşti care aparţine unei companii producătoare, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse din cadrul anchetei.

De asemenea, sunt vizaţi în dosar şi administratorii mai multor firme care vindeau, prin intermediul unor magazine de cartier şi a unor magazine săteşti, tutunul furat.

Suspecţii puseseră la punct o adevărată reţea infracţională. Astfel, unii dintre aceştia furau tutun vrac sau ţigări din incinta fabricii de la Ploieşti, iar produsele respective erau vândute către populaţie prin intermediul magazinelor.

În cazul în care produsele furate nu erau ţigări, ci tutun vrac, acesta era folosit la fabricarea ţigărilor care de asemenea erau vândute.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat peste 283.600 de ţigarete, peste 161 de kilograme de tutun, şase dispozitive de confecţionat ţigări, 3.650 de tuburi goale pentru ţigări, 12.500 de lei şi 7.500 de euro.

Anchetatorii au emis 15 mandate de aducere în acest caz.

La descinderi au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale Prahova şi jandarmi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO