ZF 24

Angst vrea să deschisă magazine proprii de specialitate

Angst vrea să deschisă magazine proprii de specialitate

Autor: Roana Rotaru

10.07.2017, 12:45 12239

Grupul Angst vrea să deschidă 2-3 magazine proprii, de specialitate, şi caută spaţii pe care le poate închiria în acest sens, a spus Sorin Minea, directorul general al grupului de firme.

„Vreau să îmi deschid 2-3 magazine de specialitate cu produse dintr-o  gamă ceva mai exclusivă cu produse din materii prime mai bune şi fără aditivi. Eu acum caut spaţii pe care să le pot închiria. Pot să deschid magazine într-o lună dacă găsesc ceva care să îmi convină ca localizare, spaţiu şi preţ. Dacă nu, pe la sfârşitul verii.  Îmi doresc un preţ atractiv al chiriei. Nu o să arunc banii pe chirie mai mult decât pot câştiga“, a spus el.

Anul trecut, grupul de firme Angst a înregistrat o creştere a vânzărilor totale de cel puţin 15%, ajungând la o cifră de afaceri consolidată de 30 mil. euro.

„Produc între 13 şi 18 tone de mezeluri pe zi, mâncare vând în jur de 4 tone pe zi, iar lapte circa 2 tone. În total ajung la o producţie de 25-30 de tone de produs finit pe zi, din care 75% merg către retail, 15-20% câtre HoReCa, iar restul vând la export în Grecia, Bulgaria, Spania, Italia, unde prind oportunităţi. Nu sunt mare exportator că am termene de valabilitate relativ scurte“, a spus Minea.

Grupul de firme Angst a avut peste 20 de magazine alimentare proprii de tip super­market, în Bucureşti şi în împrejurimi până în 2014, când grupul a decis să vândă magazinele retailerului Mega Image, la trei luni după ce a ieşit de sub franciza Carrefour.

Compania mamă Angst Ro a fost înfiinţată în anul 1990 de Sorin Minea şi elveţianul Urs Angst. În prezent compania este deţinută de Sorin şi Ludmila Minea, potrivit datelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO