• Leu / EUR4.7601
  • Leu / GBP5.4034
  • Leu / USD4.2755
ZF 24

ANRGN va fi desfiintata

Autoritatea de Reglementare a Gazelor Naturale (ANRGN) va fi desfiintata, urmand ca atributiile, personalul si bugetul acesteia sa fie preluate de Autoritatea de Reglementare in Energie (ANRE), iar Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor va fi preluata de Ministerul Economiei si Finantelor.

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor functioneaza in prezent in cadrul Cancelariei premierului.

Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei va fi de asemenea desfiintat, iar atributiile institutiei vor fi preluate de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiilor, conform proiectului de reorganizare a aparatului de lucru al Guvernului, obtinut de agentia MEDIAFAX.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiilor (ANRCTI) vor fi conduse de cate un presedinte cu rang de secretar de stat, ajutat de unul sau mai multi vicepresedinti cu rang de subsecretar de stat, numiti prin decizie a premierului.

ANRE si ANRCTI vor functiona in coordonarea Cancelariei premierului.

Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, aflata in subordinea Guvernului si directa coordonare a primului-ministru, va fi transferata la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, iar Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, coordonata de Cancelaria premierului, va trece in coordonarea ministrului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) vor ramane in coordonarea Cancelariei premierului.

Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice va trece din subordinea Guvernului si coordonarea premierului in subordinea Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Agentia pentru Strategii Guvernamentale va trece din coordonarea secretarului general al Guvernului la seful Cancelariei premierului.

Numarul maxim de posturi pentru aparatul de lucru al Guvernului va fi redus de la 1.077 la 876 persoane, inclusiv demnitarii. Mediafax

Principalele valute BNR - miercuri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7601
Diferență: -0,0504
Ieri: 4.7625
Azi: 4.2755
Diferență: 0,2744
Ieri: 4.2638
Azi: 5.4034
Diferență: 0,0185
Ieri: 5.4024
Azi: 4.2363
Diferență: 0,3601
Ieri: 4.2211