ZF 24

ANRM ar putea majora de anul viitor de pana la zece ori taxele si redeventele din minerit

06.06.2007, 18:50 29

Redeventele si taxele de explorare si exploatare din minerit ar putea fi majorate de pana la zece ori, incepand de anul viitor, pentru a se ajunge la un nivel apropiat celor din tarile Uniunii Europene, a declarat, ieri, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, Bogdan Gabudeanu.
El a precizat ca propunerile de majorare a taxelor si redeventelor vor fi prezentate Guvernului in vara acestui an si vizeaza modificarea legii minelor.
Taxa de exploatare ar putea creste de opt ori, de la nivelul actual de 2.500 lei/kilometru patrat la aproximativ 20.000 lei/km patrat, a mentionat Gabudeanu.
Potrivit acestuia, nivelul celorlalte taxe din minerit, respectiv de prospectiune si explorare, vor fi dublate fata de nivelul actual.
In ceea ce priveste redeventele, presedintele ANRM a precizat ca valoarea acestora va creste intre 50% si 100%.
Totodata, ANRM intentioneaza sa dubleze si valoarea redeventvei cuvenita bugetului de stat pentru ape minerale la sursa, de la 2 euro/1.000 litri la minim 4 euro/1.000 litri. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO