ZF 24

Antonescu: Nu mai candidez la preşedinţia PNL

Antonescu: Nu mai candidez la preşedinţia PNL

Autor: Andi Manciu

28.05.2014, 17:00 287

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu mai candidează la preşedinţia partidului.

”La şefia partidului nu mai candidez”, a afirmat Antonescu răspunzând unei întrebări.

El a spus că, dacă intenţia sa era să rămână la şefia PNL, atunci nu se angaja la demisie dacă partidul nu obţine un anumite scor la europarlamentare.

Antonescu a precizat că acum câteva zile a spus că nu ştie dacă va candida din nou la şefia PNL, pentru că la acel moment nu ştia care sunt candidaţii şi nu ştia că doreşte să candideze Klaus Iohannis.

„Nu ştiam dacă domnul Iohannis candidează sau nu”, a menţionat Antonescu, argumentând astfel răspunsul său inţial.

„Am dat acest răspuns – nu ştiu – pentru că există un lucru esenţial, care e mai important decât preşedinţia mea: există direcţia politică a PNL. În situaţia în care ar fi existat doar un candidat sau doar candidaţi a căror propunere de strategie politică să fie întoarcerea în curtea PSD, dacă nu exista altcineva, atunci aş fi intrat în luptă pentru a împiedica acest lucru. Din fericire, nu e cazul”, a menţionat Antonescu.

Antonescu a spus, pe de altă parte, că susţine candidatura lui Iohannis la şefia PNL.

El a arătat că PNL e în situaţia de a convoca un Congres extraordinar în urma demisiei lui Klaus Iohannis şi a menţionat că, aşa cum a anunţat încă înainte de alegeri, Iohannis, ca prim-vicepreşedinte, ar fi preluat oricum prerogativele de preşedinte, în urma demisiei sale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24