ZF 24

Antreprenori locali: AdePlast atacă pe extern şi vrea exporturi de cel puţin 5 mil. €

Antreprenori locali: AdePlast atacă pe extern şi vrea...

Autor: Andreea Neferu

19.05.2013, 21:53 832

Marcel Bărbuţ, omul de afaceri care deţine producătorul de materiale de construcţii AdePlast, cu afaceri de 41,5 milioane de euro anul trecut, vrea să majoreze exporturile anul acesta la 5-8 milioane de euro, comparativ cu aproape 1 milion de euro anul trecut.

„Exportul este o direcţie strategică pe care dorim să ne dezvoltăm puternic în următorii ani. Bulgaria, Moldova, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania sau Libanul sunt pieţe pe care vom fi din ce în ce mai prezenţi cu produsele noastre“, a declarat Bărbuţ.

În primele patru luni, exporturile AdePlast au crescut cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania deţine în prezent trei platforme industriale, la Oradea, Ploieşti şi Roman, unde produce adezivi şi mortare uscate, vopsea şi polistiren. La finalul săptămânii trecute, AdePlast a inaugurat la Oradea o fabrică de polistiren, în urma unei investiţii de circa 3,2 milioane de euro, cu ajutorul căreia vrea să-şi consolideze poziţia pe piaţa din Ungaria şi din vestul Europei.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO