Antreprenorii moldoveni de peste prut iau cu asalt România: „Forţa de muncă mai ieftină ne favorizează la preţ. Românii se uită cu ochi buni la noi“

23 sep 2018 Ziarul Financiar

Eduard Bunu, directorul executiv al Uniunii Producătorilor de Mobilă (UPM) din Republica Moldova: Vrem să intăm cu mobila noastră în reţele mari din România. Spre exemplu, mobila Ambianţa, fabricată în Republica Moldova, se găseşte în toate magazinele Dedeman din România. În Bucureşti, în zona Ghencea, unde sunt patru malluri de mobilă, veţi găsi mobilă moldovenească.

România este una dintre cele mai impor­tante pieţe de export pentru producătorii de mobilă de peste Prut, motiv pentru care moldovenii sunt nelipsiţi de la marile târguri de profil din ţară, susţine Eduard Bunu, directorul executiv al Uniunii Producătorilor de Mobilă (UPM) din Republica Moldova.

În 2017, importurile României de mo­bilă „made in Republica Moldova“ au cres­cut cu 27%, până la 14 milioane de euro, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), Moldova fiind prezentă în top 10 cele mai importante ţări din care România cumpără mobilă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
Moldoveni
, Moldova
, Prut
, piata mobilei
, forta de munca
, ieftina
, republica moldova
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide