ZF 24

Anunţ şoc: Petrom va demola rafinăria Arpechim dacă nu găseşte cumpărător

Anunţ şoc: Petrom va demola rafinăria Arpechim dacă...

Autor: Roxana Petrescu

21.02.2013, 12:36 4744

Petrom va demola rafinăria Arpechim dacă nu va găsi un cumpărător, a declarat joi Mariana Gheorghe, CEO-ul companiei, la conferinţa de presă organizată cu prilejul anunţării rezultatelor financiare pe anul 2012.

"Arpechim este de trei ani închisă dar continuăm activitatea de conservare a acestei rafinării până când obţinem autorizaţia de demolare, dacă nu există niciun cumpărător", a declarat Mariana Gheorghe.

Petrom a avut anul trecut un profit record, de 3,946 miliarde lei (885,5 milioane euro), în creştere cu 5%, iar vânzările au urcat cu 16%, la un nou maxim, de 26,258 miliarde lei (5,892 miliarde euro).

Petrom a închsi la începutul anului 2011rafinăria Arpechim Piteşti, unitate care cu doi ani înainte reprezenta jumătate din capacitatea sa locală de rafinare de circa 8 milioane de tone de ţiţei. Compania a motivat că Arpechim este "prea mică, ineficientă şi fără ieşire la mare".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO