ZF 24

APAPR: Fondurile de pensii private vor investi 150 mil.euro pe bursă în 2014

APAPR: Fondurile de pensii private vor investi 150...

Autor: Roxana Pricop

19.01.2014, 18:26 433

Fondurile de pensii private au investiţii de circa două miliarde de lei (450 mil.euro) pe bursa de la Bucureşti, din care 125 milioane de euro au fost plasate anul trecut, potrivit calculelor făcute de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) şi publicate în ediţia săptămânală a newsletter-ului de investiţii Puls Capital.

Pentru 2014, estimările APAPR sunt că fondurile de pensii private vor investi 150 milioane de euro, în condiţiile în care contribuţiile colectate de fondurile de pensii obligatorii vor fi mai mari în acest an în contextul majorării contribuţiei obligatorii de la 4% la 4,5% din venitul brut al unui angajat.

Cele 2 miliarde de lei plasate de fondurile pensii private reprezintă circa 14% din activele de 14,7 miliarde de lei de care dispuneau acestea la finalul anului trecut. Restul de active sunt investite în titluri de stat, obligaţiuni şi depozite bancare. Fondurile de pensii private obligatorii sunt cele mai mari cu active de 13,94 miliarde de lei iar fondurile de pensii facultative dispun de active de 811 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO