ZF 24

​Apelul lui Liviu Dragnea către ciobani: „Rugămintea mea este să nu arunce lâna. Vor primi subvenţie pentru fiecare kilogram vândut”

​Apelul lui Liviu Dragnea către ciobani. Galerie FOTO

​Apelul lui Liviu Dragnea către ciobani. Galerie FOTO

Autor: Roana Rotaru

12.05.2017, 16:07 2549

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, roagă ciobanii din România să nu mai arunce lâna, pentru că ministerul Agriculturii doreşte să o valorifice, transformând-o în material izolator. Astfel, începând din 2018, fermierii care nu vor arunca sau arde lâna, vor primi câte 1 leu subvenţie pentru fiecare kilorgam vândut , potrivit preşedintelui PSD.

„Ciobanii care vor păstra anul acesta lână, vor primi subvenţie pentru fiecare kilogram de lână vândut, cel puţin 1 leu pe kilogram. Rugămintea mea este să nu arunce lână anul acesta pentru că ar fi păcat, ar fi un an pe care îl pierd şi ei şi România. Avem variata de arunca sau arde lâna, o variantă din care toată lumea pierde, şi o variantă prin care lâna produce ceva , indiferent cui se vinde. Lâna va fi folosită la izolaţie”, a spus Liviu Dragnea în cadrul unei vizite de lucru în judeţul Ialomiţa, o vizită în care a fost însoţit de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Executivul ştie decamdată doar că va înfiinţa centre de colectare a lânii, fară să specifice cum sau unde va fi prelucrată.

Intrebat de ZF, ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu a dorit să dea detalii suplimentare despre cum va funcţiona programul de valorificare a lânii„ Va funcţiona foarte bine, la fel ca si celălalte programe iniţiate de minister”.

România deţine un efectiv de ovine de circa 10,5 milioane de capete, din care circa  5 milioane sunt vândute la export în fiecare an, potrivit ROMOVIS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO