ZF 24

APM Cluj implementează un proiect european de 1,2 milioane euro pentru recalificarea şomerilor

APM Cluj implementează un proiect european de 1,2...

Autor: Laurentiu Cotu

04.06.2014, 17:23 208

Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor (APM) Cluj a demarat un proiect european de peste 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro) pentru recalificarea sau specializarea a 1.200 de persoane, dintre care 400 din Transilvania de Nord, aflate în căutarea unui loc de muncă, în meserii precum inspector de resurse umane, inspector în securitate şi sănătate în muncă, cameristă sau recepţioner în hoteluri. Cei care vor participa la aceste cursuri vor beneficia de câte o bursă de 300 de lei, de decontarea cheltuielilor de transport, dar şi de o masă servită cu prilejul organizării cursurilor, conform unui comunicat al APM Cluj.

’’Patronatele caută noi soluţii pentru a-i determina pe şomeri să se recalifice în acele meserii care au trecere pe piaţa muncii, chiar dacă în acest moment ele nu par foarte atractive pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Proiectul vizează implementarea unui program integrat de măsuri, prin intermediul a trei centre de ocupare situate în localităţile Slatina, Drobeta-Turnu Severin şi Cluj-Napoca”, a declarat Augustin Feneşan, preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor din Cluj, care este şi coordonatorul proiectului.

Beneficiarii proiectului sunt şomeri din grupuri vulnerabile, care vor fi ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă prin intermediul unor cursuri de calificare în meserii cerute pe piaţa muncii, prin consiliere în domeniul carierei, dar şi prin organizarea unei burse a locurilor de muncă. Pe lângă şomeri, la aceste cursuri pot participa şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi care în prezent lucrează 2-3 ore sau obţin, din diferite surse, venituri mai mici decât salariul minim pe economie.

Proiectul ’’CORE-Corelarea competenţelor si abilităţilor capitalului uman cu potenţialul local de ocupare în regiunile Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest”, este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, beneficiarii fiind 1.200 de persoane, dintre care 800 în Oltenia şi 400 în Transilvania de Nord.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO