ZF 24

Apple va avea probleme pe piata europeana cu iPad. STMicroelectronics a inregistrat marca "IPAD" din 2001

Steve Jobs: "Haideti sa vi-l arat acum". iPad de la Apple (Foto: Engadget)

Foto: Engadget

28.01.2010, 16:11 34

Apple ar putea fi nevoita sa modifice numele noii sale tableteiPad in momentul in care va intra pe piata europeana, deoarece"IPAD" este deja marca inregistrata in Uniunea Europeana.

Grupul italo-francez STMicroelectronics detine din anul 2001 inUniunea Europeana marca "IPAD", omonima cu tablet PC-ul iPad lansatmiercuri de Apple, potrivit ziarului francez La Tribune.

Apple, producatorul iPhone, Mac si iPod, a lansat miercuritablet PC-ul iPad, indelung asteptat de piata si descris dedirectorul general al companiei americane, Steve Jobs, drept unprodus revolutionar.

Apple a intrat astfel pe un nou segment al industriei IT,incercand sa castige o noua "locomotiva" pentru vanzari, insa arputea avea probleme cu comercializarea iPad in Europa, unde STMicrodetine deja o tehnologie sub aceasta marca.

STMicro exploateaza marca IPAD din 2001 si pana in prezent,denumind astfel o tehonologie care integreaza mai multe functiinecesare telefoanelor mobile intr-un singur microcip, potrivitsite-ului companiei.

Compania italo-franceza, inregistrata in Olanda si Elvetia, cusedii in Dallas, Texas, Shanghai si alte mari centre de afaceri dinlume, este singurul furnizor cunoscut de accelerometre pentrutelefoanele Apple iPhone 3G, potrivit unui studiu din 2008 alfirmei iSupply.

Apple a avut probleme si cu lansarea iPhone, compania trebuindsa ajunga la o intelegere cu Cisco, companie care detinea marcaiPhone inca din 1996. Oficial, cele doua companii hotarasera sautilizeze in comun marca iPhone, fara insa a fi precizata parteafinanciara a acordului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO