ZF 24

Aprilie a fost o lună bună pentru acţiunile cu dividende

Aprilie a fost o lună bună pentru acţiunile cu dividende

Autor: Adrian Cojocar

02.05.2014, 00:07 856
Acţiunile Alumil Rom Industry (ALU), Transelectrica (TEL), Pe­trom (SNP) şi Romgaz (SNG), care au anunţat că vor distribui dividende importante în acest an, au fost vedetele lunii aprilie, acestea recompensând investitorii cu câştiguri cuprinse între 6% şi 27% luna trecută.

Titlurile Alumil, care a anunţat dividende surpriză, de 20 mil. lei, au urcat în aprilie cu 27%, acestea aducând şi cel mai mare câştig de la început anului, de 70%, în timp ce majorarea dividendelor de 5,5 ori la Transelectrica a adus după sine o creştere de 11% a ac­ţiunilor în ace­eaşi lună. Acţiunile Petrom şi Romgaz, care vor distribui cele mai mari dividende de pe bursă în acest an, de 1,7 mld. lei şi respectiv 990 mil. lei, au adus câştiguri de 6,6% şi respectiv 5,7% luna trecută.

„Din ce văd până acum cred că bursa va avea parte în luna mai de o evoluţie neutră, nu mă aştept la ceva spectaculos. Impor­tante vor fi rezultatele trimestriale ale companiilor pe primele trei luni care, dacă vor surprinde pozitiv, ar putea să adu­că un interes mai mare şi o volatilitate în creştere“, spune Mar­cel Murgoci, directorul de tranzacţionare la firma de brokeraj Estinvest.

Indicele BET a avut parte de o evoluţie modestă în aprilie, apreciindu-se cu 1,6%, iar de la înce­ptul anului se menţine pe minus, cu 1,1%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate: 

-  opinia lui Marcel Murgoci, director de tran­zac­ţionare la societatea de brokeraj Estinvest, despre evoluţia acţiunilor 

- poziţia investitorilor faţă de acţiunile riscante şi cu lichiditate mică 

- acţiunile cu cele mai mari scăderi în aprilie, cauze; cele mai mari creşteri 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO