ZF 24

Aproape 70% dintre studentii romani au un job in timpul facultatii

28.05.2009, 12:25 28

Mai mult de doua treimi dintre studentii romani incep sa lucreze inca din timpul facultatii, chiar daca acest lucru inseamna ca se concentreaza mai putin asupra studiilor, arata un sondaj realizat de site-ul cu anunturi de recrutare Myjob.

Peste 34% dintre participantii la sondaj spun ca si-au gasit un job din timpul facultatii ca sa obtina experienta, in timp ce alti 17.6% considera ca angajarea pe perioada studiilor este singura solutie ca sa aiba un job cand termina facultatea.

Aproximativ 30% dintre studentii romani declara ca iau decizia de a se angaja pentru ca programul de la facultate le permite acest lucru. Pe de alta parte, putin peste 15% dintre ei spun ca nu se angajeaza din facultate pentru ca au un orar prea incarcat (9.45%) sau se concentreaza asupra studiului (8.57%).
Sondajul a fost efectuat pe site-ul Myjob in perioada 18-26 mai 2009, pe un esantion de 3.240 de respondenti la nivel national

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO