ZF 24

Ara produce două milioane de perechi de pantofi în Bihor cu salarii la 10% faţă de Germania

Ara produce două milioane de perechi de pantofi în...

Autor: Cristina Roşca

23.02.2014, 21:19 1929

Judeţul Bihor a atras în ultimii ani câteva zeci de producători mari de încălţăminte care au angajat aproape 17.000 de salariaţi, mai bine de o treime din totalul salariaţilor din industria de pantofi din România.

Apropierea de vest şi salariile mici i-au atras aici pe şapte dintre cei mai mari 20 de producători de încăl­ţăminte activi în România, cu afaceri cumulate de peste 730 mil. lei (165 mil. euro) în 2012, în frunte cu grupul german Ara.  Grupul Ara deţine în România trei fabrici cu peste 2.000 de salariaţi, fiind la nivel de grup cel mai mare pro­ducător local de pantofi.

„Grupul Ara a ales judeţul Bihor din două motive: salariile mici şi apropierea de vest. În momentul în care au ales România au avut de ales între Bihor şi Timiş, ambele situate la distanţe similare faţă de graniţă, însă au ales Bi­ho­rul pentru că salariile erau mai mici“, spune Filip Schwartz, acţionarul majoritar al Otter Distribu­tion, al treilea cel mai mare jucător din retailul local de încălţăminte. Compa­nia sa este reprezentantul oficial al Ara pe piaţa locală de retail.

Jucătorii din industria textilă şi de încălţăminte sunt printre cei mai mari angajatori din economie, cu sute, chiar mii de salariaţi fiecare.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- opinia  analistului eco­nomic Aurelian Dochia despre dezvoltarea unui cluster in judeţul Bihor

- detalii despre activitatea Ara în România

- opinia lui Filip Schwartz, acţionarul majoritar al Otter Distribution, reprezentantul oficial al Ara pe piaţa locală

- studiu de caz: Valea lui Mihai

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO