ZF 24

Aramis Invest, cel mai mare producător de mobilă, duce 92% din producţie pe pieţele externe: vânzările au trecut de 121 mil. euro

Aramis Invest este şi cel mai mare angajator din industria mobilei, în 2013 în cadrul companiei lucrând aproape 2.900 de angajaţi.

Aramis Invest este şi cel mai mare angajator din industria mobilei, în 2013 în cadrul companiei lucrând aproape 2.900 de angajaţi.

Autor: Ioana David

15.05.2014, 16:52 5680

Aramis Invest, cel mai mare producător local de mobilă, şi-a bugetat pentru anii următori creşteri anuale de peste 10% la nivelul cifrei de afaceri, după ce 2013 a fost un an de consolidare a businessului.

Producătorul din Baia Mare, con­trolat de doi antre­prenori ro­mâni, reali­zează aproape în­trea­ga cifră de afaceri din livrările pe pieţele externe, iar în ultimii ani a avut o creştere pu­ternică a ru­la­ju­lui. De altfel, Ara­mis In­vest şi Inter­agro (Ioan Niculae) sunt singurele două com­panii din producţie cu capital ma­jo­ritar românesc prezente în topul celor mai mari 100 de exportatori din Ro­mânia.

„Anul 2013 a fost un an de conso­lida­re a businessului nostru, de eficien­ti­zare. Compania a înregistrat în perioada 2009-2013 o creştere a cifrei de afaceri de la 50 de milioane de euro la 121 de milioane de euro. Această creştere a fost bazată pe invesţii continue în dezvoltarea liniilor de producţie în vederea atragerii de noi game de produse“, a spus Ioan Floria, chief financial officer al Aramis Invest.

Anul trecut, afacerile Aramis s-au ma­jorat cu 8%, la peste 121 mil. euro, re­zul­tat care plasează compania pe primul loc în producţia de mobilă.

Aramis Invest este o companie antre­pre­norială românească fondată în 1994, care a făcut primii paşi pe pieţele externe în 1997. Acţionarii produ­că­to­ru­lui sunt Iacob Vladimir (60%) şi Marius Selescu (40%), doi antreprenori care nu au apărut însă niciodată în prim-plan şi nu au acor­dat interviuri.

Potrivit informaţiilor care există în piaţă, Aramis Invest ar fi cel mai mare fur­ni­zor local al IKEA, infor­ma­ţie pe care însă compania nici nu a confirmat-o, dar nici nu a infirmat-o.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO