ZF 24

Arctic, asistenţa socială şi două spitale sunt cei mai mari angajatori din Dâmboviţa

Arctic, asistenţa socială şi două spitale sunt cei...

Autor: Adelina Mihai, Mădălina Dediu Panaete

18.08.2014, 00:07 945
Judeţul Dâmboviţa, în care activează circa 8.200 de companii, este pe locul 17 între judeţele ţării la PIB per capita, cu o cifră de circa 5.000 de euro anul trecut, însă doar 14% dintre locuitori au un loc de muncă. ZF continuă astăzi campania editorială „Economia judeţelor, la raport“.

Producătorul de electrocasnice Arctic, parte a grupului turc Arcelik, este cea mai mare companie din judeţ cu afaceri de 1,4 mld. lei (321 mil. euro) şi „ţine“ aproape 15% din rulajul total realizat de toate companiile din judeţ. Totodată, Arctic se află printre cei mai mari angajatori din Dâmboviţa, alături de două direcţii de asistenţă socială şi două spitale.

„Oamenilor din Dâmboviţa le este destul de greu să îşi găsească un loc de muncă, iar şcolile de acolo pregătesc specialişti în domenii pentru care nu se mai găsesc posturi. Cereri de recrutare din zona Dâmboviţei am avut doar punctuale, după ce am fost noi în judeţ să întrebăm angajatorii, pentru că nici nu există o cultură organizaţională care să permită sau să încurajeze folosirea unor servicii precum cele de recrutare, de exemplu“, a spus Horaţiu Vasilescu, area manager în cadrul firmei de recrutare Adecco România.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

salariu mediu net în zonă , raportare la restul ţării

- topul angajatorilor din judeţ

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO