ZF 24

Arctic mizează pe exporturi după majorarea capacităţii de producţie la Găeşti

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Andreea Neferu

31.10.2013, 21:03 806

Grupul Arcelik din Turcia, care controlează producătorul de electrocasnice Arctic din Găeşti, a finalizat o investiţie de 24 de milioane de euro prin care a majorat capacitatea de producţie a fabricii la 2,5 milioane de frigidere pe an, dar mizează în primul rând pe exporturi pentru vânzarea produselor.

Deja, circa 85% din produsele realizate la Gă­eşti pleacă spre 40 de pieţe precum Turcia, Spania, Polonia sau Italia, iar potenţialul de creştere tot dinspre pieţele externe se întrevede. „Con­sider că ponderea exporturilor în rulajul Arctic va creşte după această investiţie. România este o ţară cu un potenţial foarte mare, dar cea mai mare creştere a business-ului va veni din exporturi în următorii ani. Astăzi ponderea exporturilor este de 85% în cifra de afaceri“, a spus Levent Ca­kiroglu, directorul general al grupului turc Arcelik, prezent ieri la Găeşti cu ocazia finalizării inves­tiţiei.

Pentru acest proiect grupul turc a beneficiat de un ajutor de stat de 10 mil. euro. Cifra de afaceri a com­paniei a fost anul trecut de 308 mil. euro, iar pentru acest an Arctic estimează o creştere a rulajului de 10%.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO