ZF 24

Arestarea lui Sorin Ovidiu Vantu a tulburat lumea politică

09.09.2010, 20:51 400

Relaţia lui Traian Băsescu cu Sorin OvidiuVântu şi trustul controlat de acesta, a cărei dominantă în ultimiiani sunt acuzele reciproce, a cunoscut şi vremuri mai bune, în careşeful statului era o prezenţă constantă la televiziunea celui pecare, mai târziu, avea să-l numească "mogul", "rechin", scrieMediafax.

Traian Băsescu era invitat la numeroase emisiuni în studiourile"mogulului" la începutul primului mandat ca şef al statului,participând chiar, timp de trei ore, la emisiunea de relansare apostului, în 15 septembrie 2006. În acea perioadă, orice legăturăîntre Vântu şi postul său TV era ignorată de Traian Băsescu, şefulstatului intervenind de multe ori în emisiuni şi chiar fiind gazdăla Cotroceni pentru emisiuni în care era intervievat.

Ulterior, din motive probabil numai de cei doi ştiute, relaţia adevenit tensionată, cu schimburi de replici acide, şeful statuluifiind cel care a invocat în nenumărate rânduri numele lui SOV, înspecial în timpul campaniilor electorale, acuzându-l de intenţii demanipulare a politicienilor şi a opiniei publice. Mai mult,jurnalişti ai postului de televiziune erau apostrofaţi de şefulstatului, când îi puneau întrebări în timpul deplasărilor înţară.
"Mogul" şi "rechin" au fost principalele etichete puse de TraianBăsescu lui Sorin Ovidiu Vântu, al cărui nume l-a invocat aproapeobsesiv în special în campania pentru referendumul de demitere aşefului statului din 2007 şi în campania pentru prezidenţialele din2009. Şi replicile omului de afaceri, deşi mai rare, au fost înaceeaşi notă. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO