ZF 24

Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, confirmat cu COVID-19. Acesta va fi adus cu elicopterul la Matei Balş

Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, confirmat cu COVID-19....

Autor: Ilinca Nazarie

20.04.2020, 22:31 923

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a anunţat, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit sursei citate, arhiepiscopul va fi dus la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti cu un elicopter.

ÎPS Pimen va fi dus cu elicopterul de la Suceava, împreună cu un alt pacient care trebuia adus în Capitală.

Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a spus că Arhiepiscopul are simptomatologie specifică virusului.

„Acum se face analiza, este la UPU, se coroborează toate datele şi se va lua o decizie. Sunt semne clinice că ar fi vorba despre o infecţie cu COVID şi în această situaţie trebuie avut în vedere unde poate fi tratat mai bine. Are o vârstă venerabilă, peste 90 de ani. Nu este încă confirmat, simptomatologia pledează pentru infecţie COVID, am înţeles că a avut şi nişte contacte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Potrivit coordonatorului SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, SMURD Iaşi a fost solicitat să transfere doi pacienţi critici de la Suceava la Institutul Matei Balş cu elicopterul.

ÎPS Pimen are peste 90 de ani şi este cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod al Bisericii ortodoxe Române.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO