ZF 24

ASF dispune deschiderea procedurii de redresare financiară pentru Carpatica Asig

ASF dispune deschiderea procedurii de redresare...

Autor: Vlad Popescu

16.05.2014, 19:13 487

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dechis deschiderea procedurii de redresare financiară pentru Carpatica Asig, conducerea companiei având obligaţia să prezinte un plan de redresare financiară în cel mult de 20 zile.

Toate poliţele de asigurare emise de Carpatica Asig sunt valabile, iar compania poate emite în continuare poliţe, precizează ASF într-un comunicat transmis vineri.

"Consiliul de Administraţie al Societăţii Carpatica Asig răspunde de ducerea la îndeplinire în mod corespunzător a dispoziţiilor deciziei de redresare financiară pe bază de plan de redresare", se spune în comunicat.

Carpatica Asig este parte a grupului Carpatica, deţinut de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Carabulea, alături de fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu şi Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF, sunt judecaţi în stare de arest în dosarul "Carpatica", în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Cei trei au fost trimişi în judecată, în 24 aprilie, de procurorii anticorupţie.

Totodată, procurorii au trimis în judecată şi societatea Carpatica Asig SA, pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că în anul 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora, cel mai mare procent îl aveau asigurările tip RCA, avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro.

Începând din mai 2013, Carabulea, Mustăţea şi Mîrzac "au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA", susţin procurorii.

Carpatica Asig şi-a început activitatea în 1996, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib.

În primul trimestru al acestui an, primele subscrise de companie au crescut cu 30,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, la 164 milioane lei. În perioada analizată, despăgubirile achitate clienţilor asiguraţi au crescut cu 22,2%, la aproape 94 milioane de lei, de la 76,8 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO