ZF 24

ASF elimină taxele pentru titlurile de stat, pas necesar pentru prima emisiune de titluri de stat destinată populaţiei. Vedeţi aici comunicatul instituţiei

ASF elimină taxele pentru titlurile de stat, pas necesar...

Autor: Roxana Pricop

21.08.2014, 17:50 720

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat azi că eliminat cota de 0,0004% încasată din valoarea tranzacţiilor cu titluri de stat şi tariful pentru înregistrarea titlurilor de stat la ASF.

Vedeţi aici comunicatul instituţiei

Recent şi Bursa de Valori Bucureşti a eliminat comisioanele pe care Trezoreria statului tre­buia să le plătească pen­tru emisiunea de titluri de stat.

Trezoreria are în plan să vândă în toamnă obligaţiuni de 1.000 lei/bucata, destinate populaţiei, în valoare totală de până la 100 mil. lei. Emisiunea de titluri de stat pe care Ministerul Fi­nan­ţelor o pregăteşte alături de Bursa de Valori Bu­cureşti va avea loc cel mai probabil în lunile octombrie-noiembrie. Pentru a fi cât mai accesibile persoanelor de rând, un titlu de stat va costa 1.000 de lei, spre deosebire de cele pe care Trezoreria le vinde acum pe piaţa interbancară care au o valoare nominală de 10.000 de lei. Astfel, o investiţie care acum este accesibilă doar bancherilor şi fondurilor de investiţii va deveni accesibilă românilor de rând cu cel puţin 1.000 de lei puşi deoparte. Încă nu au fost stabilite toate detaliile tehnice, însă maturitatea ţintită de Finanţe este de 2-3 ani.

Aceasta va fi prima emisiune de titluri de stat destinată populaţiei din anul 2005 şi nu se va vinde la ghişeele Tre­zoreriei ca acum zece ani, ci pe bursa de la Bucureşti, la fel ca oferta de acţiuni Romgaz sau Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO