ZF 24

ASF: Tribunalul Bucureşti confirmă deschiderea procedurii falimentului Euroins România. Poliţele emise de societate, cu excepţia celor de garanţii, mai sunt valabile până la data de 8 septembrie 2023

ASF: Tribunalul Bucureşti confirmă deschiderea...

Autor: Roxana Rosu

09.06.2023, 13:32 197

Tribunalul Bucureşti a confirmat vineri insolvenţa Euroins, constatată de ASF în martie 2023, şi a hotărât să deschidă procedura falimentului societăţii de asigurare, după ce a Curtea de Apel Bucureşti a respins, în două rânduri, solicitarea companiei de a suspenda aplicarea deciziei ASF.

În acest context, potrivit legislaţiei în vigoare, ASF anunţă că poliţele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând poliţele de garanţii, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile şi se împlineşte la data de 7.11.2023).

După împlinirea termenelor de mai sus, poliţele emise de Euroins România încetează de drept şi, prin urmare, este necesară încheierea unor poliţe noi.

ASF aminteşte că persoanele care au suferit daune acoperite de poliţe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terţi asiguraţi RCA la societate, cât şi daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât şi clienţii societăţii, care solicită returnarea parţială a primei de asigurare, trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraţilor (F.G.A.).

ASF a hotărât, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, să retragă autorizaţia de funcţionare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvenţă a societăţii, în condiţiile existenţei unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei şi a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO