ZF 24

Asiguraţii din Bucureşti, codaşi la ridicarea cardurilor de sănătate

Asiguraţii din Bucureşti, codaşi la ridicarea...

Autor: Luiza Chiroiu

23.06.2015, 16:28 287

Introducerea cardului de sănătate a început să reducă cheltuielile statului încă din prima lună de la folosirea sa, valoarea serviciilor medicale în luna mai fiind cu 91 de milioane de lei mai mică decât în aprilie.

Economiile înregistrate ar urma să rămână integral în sistemul de sănătate, „fie pentru noi programe, fiind pentru reevaluarea unora deja existene”, a spus Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). El a fost prezent la conferinţa Mediafax Talks About Health Reform ediţia a IX-a.

În total, casele judeţene de asigurări de sănătate au eliberat peste 14 milioane de carduri, mai mult de jumătate dintre acestea fiind deja activate. În Bucureşti se înregistrează cel mai mare număr de carduri neeliberate încă, adică 90.000, în timp ce 14.000 de asiguraţi nu şi-au ridicat cardurile de la CASMB, deşi au făcut cerere pentru eliberarea acestora.

Ciurchea a precizat că zilnic se eliberează circa 1.000 de carduri de sănătate în Bucureşti, dar că acest ritm a început să scadă în ultima vreme. În schimb, cererea pentru cardurile europene de sănătate a crescut.

 „Au fost zile când am eliberat mai multe carduri europene decât naţionale. Probabil din cauza perioadei de concediu", a afirmat Ciurchea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO