ZF 24

Asociaţia evaluatorilor va publica două baze de date cu preţuri în sectorul imobiliar

Asociaţia evaluatorilor va publica două baze de date cu...

Autor: Andrei Cîrchelan

04.06.2014, 00:04 413

Asociaţia evaluatorilor din România (ANEVAR) ur­mea­ză să lanseze două baze de date cu preţurile proprietăţilor imo­biliare în cartierele româneşti şi în activitatea bancară, cele două sisteme urmând să devină funcţionale cel mai pro­babil începând cu anul viitor, a declarat Adrian Vascu, preşedintele asociaţiei.

Baza de date pentru bănci nu va fi accesibilă publicului larg, însă cea legată de preţurile imobiliare din oraşe va fi în­fiinţată special pentru locuitorii fiecărui oraş în parte.

Pentru bănci, „intenţia pe scurt e să facem o bază de date care va fi gestionată de ANEVAR şi în care fiecare eva­lua­tor care va lucra un raport pentru o bancă va transmite cură­ţa­te de confidenţialitatea bancară nişte informaţii care vor fi co­lectate în această bază de date: tipul proprietăţii, va­loarea esti­mată, fără nu­me, fără adresă. Va fi un loc în care vor fi strânse toa­te evaluă­rile care se vor fa­ce pentru bănci“, a spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO